Imprimir aquesta pàgina

Les Borges celebra el solstici rebent la flama i reivindicant la festa dels Països Catalans

  • mida de la font disminuir la mida de la font disminuir la mida de la font augment de mida de la font augment de mida de la font

Sant Joan 2019'Sortiu al carrer a rebre la flama, gaudiu de la vida i de la nostra festa de Sant Joan, la festa nacional dels Països Catalans i sapigueu que, passi el que passi, ens retrobarem en llibertat'. Amb aquestes paraules de Carme Forcadell, presidenta del Parlament, escrites des de la presó d’Alcalá Meco i llegides aquest diumenge, 23 de juny, arreu dels Països Catalans, les Borges també va donar la benvinguda a la Flama del Canigó amb que es va encendre la foguera situada al Poliesportiu El Garrigó.

L’alcalde, Quim Calatayud, així com diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de les Borges van anar a buscar o van rebre la colla de borgencs i borgenques que van sortir del Parc del Primer d’Octubre i van anar fins a la plaça de la Llibertat de Reus, lloc on tradicionalment, des de fa uns anys, molts municipis del Baix Camp recullen la flama amb que s’encendran les fogueres que il·luminen la festa dels Països Catalans.  

La comitiva borgenca, formada per diverses motos, furgonetes, cotxes particulars, tot terrenys i pel cotxe amb llums i sirena de l’Ajuntament de les Borges va sortir en direcció a Maspujols i a Reus fins arribar a la plaça Llibertat on ja hi havia les colles d’altres pobles, mentre la Cobla Reus ambientava la tarda interpretant diverses sardanes.

De tornada a les Borges, foto de record davant la Borja i poc després l’arribada al Poli i la lectura del manifest de la Flama del Canigó. Després d’encesa la foguera, i mentre no paraven d’explotar tota mena de petards, la revetlla va seguir amb un sopar popular i amb la música i el ball del grup Trio Mirada.

Foc, petards, coca, cava, fogueres, ball, música i reivindicació. Tot plegat es va sumar per donar la benvinguda al solstici d’estiu en la nit més curta i en una de les més intenses de l’any. ‘Que sigui la flama la nostra bandera de cultura i llibertat’ diu en un altre passatge el manifest de la Flama del Canigó que el passat dia 23 es va sentir arreu. També a les Borges del Camp.

Llegir 5806 vegades
Dimarts, 25 Juny 2019 08:42