El tiempo - Tutiempo.net

Josep Pedret, l’home més gran de les Borges, celebra 100 anys

pedretJosep Pedret Solé, de Cal Pedret, va fer 100 anys el passat 28 d’abril i a hores d’ara és l’home més gran del poble. L’Ajuntament de les Borges va proposar a la família fer un acte de reconeixement a Pedret amb motiu del seu centenari, però els fills, Ramon i Maria Teresa, van preferir fer una commemoració en l’àmbit privat i estrictament familiar tot i agrair la predisposició de l’ajuntament per commemorar aquest esdeveniment.

Josep Pedret, com a home més gran del poble, va encendre la Tronada de la festa major de les Borges fins l’any 2016. Com és sabut, la Tronada borgenca l’encenen tradicionalmet la dona i l’home més grans de les Borges.

Actualment, Pedret viu a casa seva, a les Borges, assistit per una cuidadora. Els fills, que viuen a Figueres i a Barcelona, venen a les Borges tots els caps de setmana per ocupar-se del pare. 

Nascut a Móra la Nova
Vidu des de fa tres anys de Joana Aresté, Josep Pedret va nèixer a Móra la Nova l’any 1919. El pare de Pedret treballava a FECSA i la companyia el va nomenar delegat de l’empresa al Baix Camp, la qual cosa va comportar el trasllat de la família, que es va instal·lar a les Borges, on Pedret hi va arribar de petit i on ja hi van nèixer les seves dues germanes.
Josep Pedret, a l’igual que ho havia fet el pare, va treballar a l’empresa elèctrica FECSA. Amb el pas dels anys FECSA va traslladar Pedret del Baix Camp a Falset i posteriorment a Barcelona. Finalment, jubilat als 60 anys, va establir-se novament a les Borges on ha viscut dedicat a l’hort, a la família i amb l’afició – que va deixar fa uns anys - d’anar els diumenges al ball de la Gent Gran acompanyat de la seva esposa. Entre d’altres, Josep Pedret també havia estat trompetista d’una orquestra que hi havia a les Borges durant la seva joventut, que dirigia el seu pare.

Llegir 5222 vegades
Dimarts, 18 Juny 2019 13:22