El tiempo - Tutiempo.net

Quim Calatayud, reelegit alcalde de les Borges amb 7 vots, sis de Junts i un del PSC

Constitució Ajuntament Les Borges del CampQuim Calatayud ha estat reescollit alcalde de les Borges amb una àmplia majoria després que, a més dels sis vots dels regidores i regidores de Junts per les Borges, ha comptat també amb el vot favorable de l’únic regidor del PSC-CP, Josep Maria Tost. Per la seva part, la regidora Rosa Abelló, cap de llista d’ERC-AM, ha renunciat a presentar candidatura a l’alcaldia i les regidores i el regidor d’aquesta formació política, amb quatre representants, han votat en blanc.

L’acte de constitució del nou consistori borgenc per al període 2019-2023 ha començat puntualment a les dotze del migdia d’aquest dissabte, 15 de juny, amb la constitució de la mesa d’edat que han format els regidors de Junts per les Borges, Miquel Miralles, com el regidor de més edat, i Carles Bardou, com el més jove. L’acte de presa de possessió del càrrec de regidor o regidora ha estat marcat per la incorporació de diferents fórmules de jurament o promesa, però totes elles amb referències a la república catalana, als presos i exiliats o per imperatiu legal, entre d’altres, amb l’excepció del candidat del PSC-CP, que simplement a promès el càrrec sense més afegitons.

El nou consistori borgenc és conseqüència de les eleccions municipals del passat 26 de maig, en que es va registrar una participació de gairebé un 78 per cent del cens electoral, mentre que en 2015 va ser del 70 per cent. Totes les forces polítiques que s’hi presentaven i que han obtingut representació (Junts per les Borges, ERC i PSC) van veure incrementat el número de vots obtinguts, essent ERC-AM qui va acumular un major increment en nombre de vots, tot i obtenir la mateixa representació que ja tenia. I és que la composició del consistori per al període 2019-2023 és idèntica a la que hi havia durant el període 2015-2019: Junts per Catalunya va obtenir 553 vots i 6 regidors/es i, per tant, majoria absoluta; ERC-AM va obtenir 442 vots i 4 regidors/es, i el PSC-CP va obtenir 123 vots i 1 regidor, de manera que s’ha mantingut exactament igual la composició de la Corporació municipal per al mandat 2019-2023 que la que hi havia en el mandat anterior.

Torn de paraula

Després de l’elecció de l’alcalde, aquest ha donat la paraula als caps de llista dels diferents grups polítics. Josep M. Tost (PSC-CP) ha declinat fer ús de la paraula, mentre que Rosa Abelló, en nom d’ERC-AM ha reivindicat un major paper del seu grup en la gestió municipal, atenent als resultats electorals obtinguts el passat 26 de maig, moment en que Junts per les Borges va obtenir un 48,94% dels vots emesos mentre que ERC va obtenir el 39,12% dels vots.

Abelló ha dit que: ‘trobarà en nosaltres una actitud receptiva i positiva en tots aquells temes que facin avançar el municipi, però també trobarà en el nostre grup una actitud crítica o molt crítica quan sigui necessari’ i ha advertit que des del seu grup municipal faran un seguiment exhaustiu de les propostes del programa electoral amb que Junts per les Borges ha guanyat les eleccions.

Per la seva banda, l’alcalde, Quim Calatayud, ha fet esment de la situació anòmala que viu el país amb presos, preses i persones exiliades i de l’impacte que té aquesta situació sobre la vida política a tots els nivells. També ha agraït als regidors i regidores que han plegat la feina feta en el mandat que ara ha acabat, alhora que ha desitjat molta sort i encerts al conjunt de regidors i regidores que constitueixen la nova Corporació municipal.

Calatayud també ha fet esment d’alguns dels principals reptes i projectes que té plantejats el municipi com finalitzar les obres del nou tanatori i la remodelació a fons de la residència per a la gent gran i ha mostrat la seva plena confiança en què els reptes seran assumits amb dedicació, treball i perseverança per part del conjunt de regidors i regidores que conformaran el nou equip de govern.

En acabar, familiars, amics i borgencs i borgenques s’han acostat als nous regidors regidores per felicitar-los i el nou Consistori s’ha fet una fotografia de grup. L’acte s’ha tancat amb un refrigeri a l’entrada de l’Ajuntament.

Llegir 5442 vegades
Dilluns, 17 Juny 2019 10:03