El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges acull, a l’ermita, el 44è Aplec de la Sardana Verge de la Riera

Aplec de la sarda 2019El 44è Aplec de la Sardana Verge de la Riera s’ha celebrat la tarda-nit d’aquest dissabte, 15 de juny, amb la ja tradicional participació de la Cobla Reus Jove i amb sardanistes de totes les edats disposats a moure el cos al ritme de la dansa més bella.

Cap a les set de la tarda ha començat la ballada amb la interpretació de vuit sardanes, entre elles Pa i vi, una composició de Jaume Miralles i Toda dedicada a dos joves sardanistes borgencs: Agustí Pàmies, malauradament traspassat, i la seva esposa, Maria Cinta Vilà, habitual de l’aplec i de moltes altres activitats borgenques. 

Miralles va composar aquesta peça i Agustí Pàmies va suggerir el títol de la composició. Pa i vi  va ser estrenada el 25 de juny de 1978 durant el tercer Aplec de la Sardana Verge de la Riera, interpretada aleshores per la Cobla Reus. Enguany Pa i vi ha estat la setena interpretació dins la primera part del programa. Cal destacar que Jaume Miralles va composar també dues sardanes més els anys 1977 i 1978, una d’elles dedicada al borgenc també traspassat Salvador Daroca i l’altra a la Verge de la Riera.

Mitja part

La ballada s’ha interromput a quarts de nou del vespre, moment en que s’ha oficiat una missa a l’ermita, seguida de l’actuació de la Colla de Diables Petits i del grup Batukamp. Posteriorment s’ha fet el sopar que, a mitja tarda, ja comptava amb més d’un centenar de persones inscrites.

Cap a dos quarts de dotze de la nit ha continuat la ballada, primer amb un pas-doble, a continuació amb un bolero i acte seguit amb sis sardanes. Coc ràpid, cava, el Cant dels Adéus i el comiat han estat els darrers actes d’un aplec que l’any vinent celebrarà el 45è aniversari i, per tant, una fita assenyalada amb lletres grosses dins la ja dilatada trajectòria d’aquesta cita sardanista.

Llegir 4688 vegades
Dilluns, 17 Juny 2019 09:44