El tiempo - Tutiempo.net

Activitats lúdiques i festives quan ja s’acosta l’estiu

estiu2019Aquesta primavera de temps com toca (ara caloreta, ara fresqueta) ens ofereix aquest mes de juny tot un seguit d’activitats oficials, lúdiques i festives amb les que els borgencs i les borgenques escalfarem motors de cara a l’estiu. Tenim ganes de bon temps, tenim ganes de passar-ho bé aquests dies tan llargs, tenim ganes que s’acabi l’escola i tenim ganes d’anar a la piscina i de gaudir amb totes les activitats previstes per aquest mes de juny i per inaugurar, oficialment, la temporada d’estiu!

Fi de curs

Divendres, 14 de juny, l’escola Rocabruna i l’IES Fontanelles fan els respectius actes de tancament del curs 2018-2019. A les 19h a l’institut es lliuraran les orles a l’alumnat que acaba l’ESO i a les 19.30h l’escola Rocabruna començarà la festa fi de curs.

Dissabte, 15 de juny, s’inaugura la temporada de piscina al poliesportiu El Garrigó amb una màster class de Zumba d’11h a 12h, amb entrada gratuïta per a tothom. La piscina estarà oberta de 12h a 20h cada dia.

Ja al vespre d’aquest dissabte, 15 de juny, tindrà lloc el 44è Aplec de la Sardana Verge de la Riera, a l’ermita, organitzat per la Comissió Aplec de Sardanes. A les 18.30h ja començaran les ballades amb la Cobla Reus Jove. A les 20.30h, se celebrarà una missa a l’ermita i, en sortir, la Colla Infantil de Diables acompanyats de Batukamp faran una sonada actuació.

A les 10 de la nit tindrà lloc el sopar (recordeu comprar els tiquets a l’Ajuntament), i cap a les 11 de la nit es remprendran les sardanes. Com ja és tradició, a la mitjanit es repartirà coc i cava per recuperar forces i enfilar el fi de festa.

Els que són més amants de l’esport podran aprofitar el cap de setmana per gaudir de la XV Trobada de Futbol 7 que organitza el CD Les Borges. El campionat s’allargarà tot el dissabte dia 15 i tot el diumenge dia 16 de 9 del matí a 7 de la tarda, a l’estadi municipal, amb centenars de xiquets i xiquetes darrere la pilota i les respectives famílies animant-los de valent.

Arriba l’estiu

Just abans de l’inici metereològic de l’estiu se celebra la festivitat religiosa de Corpus, aquest any el dijous 20 de juny, amb una missa a les 20.30h, a la parròquia de l’Assumpta.

Però la veritable festa del mes arreu del país és Sant Joan, el solstici d’estiu i la nit més curta de l’any. El 23 de juny concentrarà tothom que vulgui participar al Parc Primer d’Octubre, des d’on sortirà a les 19h la caravana de vehicles cap a Reus per anar a buscar la Flama del Canigó. Cap a 2/4 de 9 es llegirà el manifest i s’encendrà la foguera al poliesportiu El Garrigó.

Com diu la dita “Qui encén foc per Sant Joan, no es crema en tot l’any” i perquè realment això sigui així s’han de tenir en compte els consells de seguretat a l’hora d’encendre petards, coets i fogueres.

Al mateix poliesportiu, organitzador de la festa, qui vulgui pot reservar després per sopar i per gaudir d’una revetlla popular amenitzada pel Trio Miranda fins a ben entrada la matinada.

Tot just ja estarem a l’inici de l’estiu, i a punt per celebrar una de les festes més tradicionals de les Borges: la Capvuitada. Aquest any la celebració i festa local serà el dijous 27 de juny. A les 8h, els més matiners participaran del Rosari de l’Aurora, mentre a les 12h hi haurà l’Ofici solemne concelebrat. En acabar, a les 13h, al Centre Cultural Marinada, s’inaugurarà l’exposició “Ara fa 80 anys, final de la guerra 1939-2019”.

La part més emblemàtica de la festa serà la confecció de les catifes que guarniran els carrers del nucli antic. Tothom està convidat a participar-hi a partir de les 15 hores, i a mantenir aquesta tradició de més de 200 anys d’història la nostre poble.

Quan s’acabi la feina, tothom a mudar-se per assistir a les 19h al Cant de Vespres i a la Processó i, en acabar, de nou a la plaça de l’Església, hi haurà convit general a moscatell, pa, vi i sucre, i coc, amb l’actuació del grup After Dark per tancar aquesta festa local.

A més, hi haurà parada la taula de suport a la Lliga contra el Càncer per a qui vulgui col·laborar i ajudar.

El juny l’acabarem amb el ball amb organista que des del 30 de juny, i fins a l’últim diumenge d’agost, organitzarà l’Associació de Gent Gran, a partir de 2/4 de 8 del vespre, a la pista del Centre Cultural Marinada. Si teniu ganes de ballaruca a la fresca, no us ho perdeu!

Llegir 8998 vegades
Dijous, 13 Juny 2019 18:47