El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges comptarà amb un servei gratuït d’assessorament sobre la malaltia de l’Alzheimer

logo ass.alzheimer

L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp i l’Ajuntament de les Borges del Camp han arribat a un acord per atendre i donar suport a les persones d’aquest municipi amb Alzheimer i als seus familiars de forma periòdica i gratuïta. L’Alzheimer és una de les formes més freqüents de demència. Actualment 1’2 milions de persones pateixen Alzheimer a l’estat espanyol mentre que a Catalunya s'estima que hi ha més de 70.000 casos.

Aquest servei neix després que l’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp va detectar les dificultats de persones i familiars afectats per la malaltia i residents al Baix Camp per desplaçar-se a Reus. És per aquest motiu que l’associació ha promogut aquest projecte amb l’objectiu d’apropar els serveis de l’entitat als municipis que s’han adherit a l’acord, entre els quals hi ha el municipi de les Borges.

L’acord preveu que una persona professional de l’associació especialitzada en demències es traslladi a les Borges un cop al mes establint un punt d’informació al  municipi per atendre les consultes i les necessitats que se li plantegin. La primera trobada, oberta a tothom, es farà el proper 9 d’abril al Centre Cultural Marinada a partir de dos quarts de sis de la tarda.

A més, l’acord entre l’associació i l’ajuntament borgenc també preveu que les Borges doni suport, a través de l’associació del Baix Camp, a la CEAFA (Confederación Española de Alzheimer), entitat que té com a objectiu que tots els ajuntaments es declarin solidaris amb l’Alzheimer per tal de sensibilitzar i conscienciar en relació a la problemàtica existent relativa a aquesta malaltia i a les conseqüències que provoca.

Llegir 3156 vegades
Dijous, 14 Març 2019 09:02