El tiempo - Tutiempo.net

Els Reis tornen puntuals a la seva cita anual amb les Borges del Camp

Reis 2019Els Reis Mags de l’Orient van tornar puntuals a la seva cita amb les Borges del Camp i ho van fer, novament, arribant en tren a l’estació borgenca que els va preparar una rebuda digna de ses majestats.

La comitiva reial, formada pels tres mags, Melcior, Gaspar i Baltasar i per una nombrosa formació de patges i acompanyants va ser vista en primer lloc a Reus, on ja havien fet visita, i acte seguit, van arribar a les Borges, on tres carrosses i altres camionetes carregades de regals els van conduir fins a l’església on es va fer l’acte oficial de benvinguda. Entremig, molts caramels, alguns plors, un ramat d’ovelles que també va sumar-se a la comitiva, la batucada dels Batukamp i un màping projectat amb tot luxe de colors sobre la façana de l’església. I gent, molta gent per acollir a tan insignes visitants que, novament, van venir carregats d’il·lusió, joguines i bons desitjos.  

Ja a l’interior de l’església, els tres mags i la seva comitiva van ser rebuts per l’alcalde de les Borges, Joaquim Calatayud, qui els va lliurar la clau de totes les cases del poble perquè els reis poguessin entrar a dipositar joguines i també, tot i que en poca quantitat, alguns sacs de carbó. L’alcalde va agrair als tres reis la seva visita a les Borges i va desitjar a tothom salut i felicitat. Per la seva part, els assistents a l’acte van acollir amb aplaudiments la petició que l’alcalde va fer als tres reis en el sentit que ben aviat siguin alliberats els homes i les dones que segueixen empressonats o a l’exili, lluny de les seves famílies i dels seus éssers estimats.

Acte seguit, els tres reis, amb l’ajut de patges i acompanyants, van lliurar les primeres joguines a nens i nenes que, nerviosos, van anar ràpidament cap a casa i a dormir d’hora ja que, com és sabut, els reis volen que petits i grans siguin al llit quan ells i els seus patges passen, casa per casa, per deixar-hi els seus presents. Sigui com sigui, els reis van assegurar, abans de marxar, que l’any vinent tornaran a aquest poble que tan bé els acull cada any.

Música per començar el 2019

L’arribada dels Reis Mags ha sigut el darrer dels actes del cicle festiu nadalenc, però dos dies abans de la cavalcada, el dijous 3, l’església de l’Assumpta de les Borges va acollir el concert La Meva Terra, amb peces del compositor anglès afincat al Baix Camp Howard Blake i amb la veu de l’actor Jaume Comas, que hi va posar la narració. El concert també va comptar amb el Liverpool String Quartet, amb la soprano Ana Puche i amb la flauta de Nèlia Sanxis.

Aquest concert va ser el primer d’un cicle de tres actuacions que ha portat els seus intèrprets a les Borges, la Selva del Camp i Montblanc. Aquesta activitat té el suport de Comaigua, la Diputació de Tarragona, la Generalitat i els respectius ajuntaments.

Sant Antoni ben aprop

Les regidories de Festes, Cultura i Joventut, i per extensió l’Ajuntament de les Borges, volen agrair novament el suport rebut per part de les entitats i les persones que han fet possible aquest cicle festiu de Nadal, Cap d’Any i Reis, que va iniciar-se amb diversos actes solidaris amb la Marató de TV3, va seguir amb la tradició més nadalenca del Pessebre a Gallicant i el tió multitudinari, amb els Pastorets, l’Home dels Nassos i la Festa de Cap d’Any i amb l’arribada dels tres mags. Ara, entitats i Ajuntament ja treballen en la festa major d’hivern de Sant Antoni, la festa que relliga les Borges amb el seu passat més pagès, agrícola i tradicional.

Llegir 981 vegades
Dilluns, 07 Gener 2019 09:23