El tiempo - Tutiempo.net

Les Borges, on ja ha arribat el tió, celebra 45 anys del Pessebre a Gallicant i el bingo per la Marató

25Cap de setmana solidari a les Borges, amb tot un seguit d’actes entorn de la Marató de TV3. El primer, divendres 14 a la tarda amb una sessió de Cinema Infantil al Centre Cultural Serè amb uns 90 nens i nenes i una recaptació de 70 euros. 

L’endemà, dissabte, una bona colla de nens i nenes van anar a buscar el tió a l’Ermita en una acte organitzat per la Colla Gegantera i pels grallers i timbalers. Un cop a l’Ermita tothom va refer forces amb xocolata i coc. Mitjançant aquest esmorzar es van recaptar 230 euros. Després, a l’Ermita, nens i nenes van participar en diferents jocs fins que tothom es va apuntar a portar el tió fins al poble. Per la seva part, timbalers i grallers van anar interpretant nadales i peces d’acompanyament. Un cop al Centre Cultural Marinada, i després d’haver donat al tió les primeres mandarines, nens i nenes, timbalers i grallers van cantar algunes nadales i acte seguit, i després de picar-lo una mica, el tió els va obsequiar amb ‘xuxes’ i llaminadures.

Durant tota aquesta setmana i fins al dia de Nadal el tió serà al Centre Cultural Marinada a l’espera que nens i nenes li portin mandarines i altres menges i així fins el dia 25 quan el tió, a la plaça de l’Església, farà la gran cagada per a tothom.

A banda d’aquesta activitat, diumenge, una seixantena de borgencs i borgenques van trobar-se en la 45ena edició del Pessebre al Puig de Gallicant. Alguns dels participants van sortir a les vuit del matí de la plaça de Sant Antoni, mentre que altres s’hi van sumar sortint a les 12 del migdia d’Arbolí.

La iniciativa d’instal·lar un pessebre a Gallicant va sorgir l’any 1973 de la mà de Ferran Jové i del Grup Excursionista Isards de les Borges del Camp. La sortida s’ha mantingut ininterrompudament durant aquests 45 anys i enguany ha estat especialment dedicada al desè aniversari de la Colla Infantil de Diables, de tal manera que, a més d’un naixement, obra d’Anton Abelló Saumell, en aquesta edició també s’ha pujat i s’ha instal·lat el logotip de la colla infantil, juntament amb el pessebre. La sortida ha finalitzat amb el tradicional dinar de germanor i fent cagar el tió.  

Finalment, aquest intens cap de setmana ha acabat diumenge a la tarda a la sala polivalent amb una nova edició del Bingo per la Marató, organitzat per l’Associació Cultural de Dones Borgenques. Al bingo hi van participar unes 200 persones que van ocupar la meitat de la sala, molt ben climatitzada amb diversos aparells de gran potència.

El bingo va repartir diversos premis a la línia i al bingo complert que havien aportat establiments i particulars de les Borges. Pernils, lots de productes, oli, vi, taronges, mandarines, mel, sabatilles escalfapeus...tot plegat es va anar sortejant al ritme dels números mentre que tota la aportació econòmica dels participants en el bingo, un total de 2.120 euros, es va destinar íntegrament a la Marató.

Cal recordar, d’altra banda, que a més d’aquestes recaptacions, el passat diumenge dia 2 ja s’havien recaptat 421 euros, en aquest cas a través d’un vermut solidari.

( Fotos grup Pessebre Gallicant: Andreu Mèrida )

Llegir 4238 vegades
Dilluns, 17 Desembre 2018 10:41