El tiempo - Tutiempo.net

El poder de la ment concentra l’atenció de la Festa Major el 9 de setembre

p1cn8uq306p2h1eu110qu14uq1s78mCom ja passa des de fa diversos anys, el dia 9 de setembre és el dia que reserva el programa de la Festa Major per als més petits, amb tots de jocs i inflables ubicats en el passeig de l’Hort del Dasca i en el pati de l’escola que durant el matí i la tarda atreuen molts nens i nenes del poble.

Aquest any la novetat va ser el tobogan aquàtic que es va col·locar al carrer Baixada de la Creueta, i que va atreure l’atenció de molts petits borgencs i borgenques que no es van cansar durant tot el matí de pujar i baixar lliscant sobre l’aigua que rajava des d’un parell de mangueres.

Un ram d’aigua que va caure al final de la tarda, va precipitar l’acabament de les activitats però no va impedir que els nens i les nenes gaudissin amb els diferents jocs i activitats proposades.

Però l’activitat estrella del dia va ser sens dubte l’espectacle del mentalista i hipnotitzador Toni Pons, que després de la seva exitosa actuació al gener, durant la Festa Major de Sant Antoni, tornava per mostrar les seves habilitats davant un auditori més gran format per més de 600 persones que van omplir l’envelat per gaudir d’un nou espectacle.

En aquesta ocasió, Toni Pons va començar amb una exhibició que combinava mentalisme i karate, que és, va dir, la seva altra gran passió. Així, 4 homes del públic aguantaven una fusta que el mentalista havia de trencar amb la mà amb un cop de karate. D’aquests, 3 aguantaven una fusta mentre un quart, que havien decidit entre ells aleatòriament, aguantava una fusta amb claus de més de 20 centímetres.

Pons es va col·locar un antifaç, a sobre una placa de plastilina, a sobre diverses capes de cinta americana i, després, un sac negre al cap lligat, de manera que no sabia qui tenia la fusta de claus i només amb la veu de les persones que aguantaven la fusta, que s’havien numerat, va trencar les tres fustes i va passar per alt la que tenia els claus, que estava en tercera posició i amb la que s’hauria pogut destrossar la mà.

Acte seguit, i encara amb la cara tapada de la mateixa manera, va desembeinar una catana que li van donar per tallar un cogombre bastant gran que una borgenca del públic aguantava amb la mà a l’escenari.

Després d’aquesta primera actuació, i abans d’iniciar el plat fort de l’espectacle, va preguntar qui havia entre el públic que ja havia hipnotitzat al gener. En Pol Ciurana, la Maria Rofes i el Xavi Rofes van aixecar la mà. Es va acostar al lloc on seien i, a més de preguntar-los per l’experiència, va tornar a adormir als dos primers en un tres i no res davant la sorpresa de tothom. Un cop els va tornar a despertar, va iniciar de nou els exercicis en què va participar pràcticament tothom a l’envelat per escollir 10 persones que pujarien a l’escenari per a ser hipnotitzades.

Finalment en van ser 12, tot i que després d’un primer exercici dues van acabar baixant. Els 10 restants es van convertir en músics (cadascú tocava un instrument imaginari que havia escollit lliurement i que s’anava fent petit o gran segons les instruccions de Toni Pons).

A una de les persones hipnotitzades, a l’Isabel Andreu, li va esborrar el número 6 del cap i quan li feia comptar els dits de les mans passava del 5 al 7 i li sortien 11 dits, amb un gran desconcert per part d’ella. De la mateixa manera que quan li demanava el resultat de 3x2 (que ella responia que era 5) o de 3+3 (que deia que era 7).

També els va fer ballar com si estiguessin de festa; els va dir que estaven enfadats amb el mentalista perquè pensaven que els havia estafat i una de les dones va baixar de l’escenari indignada i se’n va anar al seu seient, on la va tornar a dormir. A continuació els va dir tot el contrari, que tots estaven molt contents i agraïts, i la mateixa dona va pujar a l’escenari a abraçar en Toni Pons, “ets molt bo”, li va dir!

Va suggestionar les noies de l’escenari de manera que quan Toni Pons els ensenyava una foto seva s’adormien immediatament. I quan els indicava que cadascú amb un dit es toquessin ells sols els front, entraven també automàticament en estat hipnòtic de nou.

Per acabar, va repetir el número que ja havia fet aquest passat mes de gener de col·locar una persona totalment rígida, la mateixa que havia aguantat el cogombre, horitzontalment sobre dos cavallets (un als peus i altre a l’espatlla a prop del coll).

El públic va gaudir, es va divertir, i es va admirar de la capacitat d’hipnosi i de suggestió que va tornar a demostrar el valencià Toni Pons, qui va serf acomiadat amb aplaudiments, amb peticions d’autògrafs i amb diverses consultes o fotografies, que Pons va atendre a peu de pista.

La jornada va finalitzar amb el concert que passades dos quart d’una de la matinada va oferir el grup Hey Pachucos, un grup de versions que va començar amb grans èxits de rock català actual de grups com Catarres, Doctor Prats o Sopa de Cabra, entre altres. El grup va amenitzar la seva actuació amb la parodia en la interpretació de les versions, com la que va fer en el popurri de les cançons del musical Grease.

Llegir 2989 vegades
Dilluns, 10 Setembre 2018 09:53