El tiempo - Tutiempo.net

L’Arribada 2018: Sigueu la nostra mitjancera, Mare de Déu de la Riera

p1cn8sqavu1tttler1dv9hfm1j66mL’Arribada 2018 de la Festa Major de la Mare de Déu de la Riera passarà a la petita història pel mapping (videomapatge en català) sorpresa sobre l’Arribada que es projectava per primer cop sobre la façana principal de l’esglèsia de l’Assumpta, i per ser l’Arribada que ha tingut més incidents pirotècnics, ja que fins a quatre civaders (els sarrons on els diables porten les carretilles) es van cremar abans d’hora, sortosament sense haver de lamentar res més que la crema de les carretilles i els sacs.

L’encesa accidental de dos d’aquests civaders va ser més preocupant: un, el que va esclatar mentre es col·locava la Mare de Déu a la placeta de Sant Antoni i que va fer córrer les persones que es trobaven en aquell punt i que venien just al darrera de la Verge, mentre un bomber alçava el cotxet d’un bebé per evitar qualsevol impacte sobre la criatura. L’altre, quan el foc del civader va prendre per la cama el vestit del diable que el portava. Afortunadament tot va quedar en ensurts i la majoria de les persones assistents van gaudir d’una Arribada molt participativa i lluïda.

Els Diables tenien preparades vora 5000 carretilles per impedir l’arribada de la Mare de Déu, i van fer una bona demostració a la placeta de Sant Antoni, ja que van deixar un sembrat de carretilles cremades al terra mentre es col·locava la Mare de Déu al seu lloc a la plaça per rebre el nomenament d’Alcaldessa d’Honor a càrrec de l’alcalde, Joaquim Calatayud.

Amb una plaça on no hi cabia ni una agulla, mossèn Joan Àguila va iniciar tot seguit el seu Parlament  de Benvinguda, convertit en una pregària a la patrona borgenca. Amb un Mare de Déu de la Riera, sigueu la nostra mitjancera davant de Crist Nostre Senyor, mossèn Joan va demanar la protecció per a tot el poble i, especialment, per als infants, per als adolescents, per als joves, per a les associacions del poble i per la tasca que fan, per a les persones més necessitades, per a les persones malaltes, per a la gent gran, i va demanar també a la patrona ajuda per a conquerir el futur, amb humilitat i amb esperit de servei.

Seguidament el Cor Parroquial va entonar la Salve Regina del mestre Josep Sancho Marraco amb acompanyament orquestral, que també va continuar durant la resta de la processó fins a arribar a la plaça de l’Església.

Poc abans d’arribar a l’escola, tota la comitiva es va aturar per gaudir del castell de focs que des del terrat de l’edifici i des del pati combinava diversos elements pirotècnics per dibuixar figures diverses de colors diferents en la nit borgenca.

La processó va continuar fins a la plaça de l’Església on, com ja es habitual, els Diables conviden als representants eclesiàstics a tirar unes carretilles, en aquest cas a mossèn Joan, a mossèn Albert i al nou mossèn de la parròquia Eduardo Angulo. Sense dubtar-ho tots tres es van posar les jaquetes i les maces que els oferien i van contribuir breument a la festa de foc.


Quan els Diables finalment ja ho havien cremat tot i la Mare de Deu va arribar a l’alçada del peu del campanar, es va iniciar per sorpresa la projecció d’un videomapatge sobre la façana de l’església. Les imatges recreaven l’Arribada, des que la Mare de Déu surt de l’ermita fins al poble amb les masses dels Diables i amb la lluita entre el foc i la llum finalment triomfant de la Mare de Déu. L’aplaudiment d’aprovació de la iniciativa va seguir amb l’encesa de la imatge davant del campanar i l’obertura de portes del temple per acollir la Verge i els borgencs i borgenques per al besamans final.

La tradició religiosa va obrir pas de seguida a la festa jove a l’envelat, que va obrir el conjunt de Maspujols i l’Aleixar Reclutes, que van precedir l’actuació estelar de Segonamà, els Tarraco Surfers i el Dj OGT per completar una jornada amb molta participació.

Llegir 5544 vegades
Dijous, 13 Setembre 2018 09:18