El tiempo - Tutiempo.net

L’Arribada Infantil ho crema tot en el desè aniversari

Arribada infantil 2018En el pregó de Festa Major que va fer la Colla Infantil de Diables per commemorar el seu desè aniversari es va anunciar què passaria en l’Arribada Infantil que va tenir lloc el 6 de setembre a la nit. Això és: que ho cremarien tot!

I així va ser! L’Arribada Infantil ho va cremar tot, especialment el Replà, on durant més de 30 minuts i sense parar, els diablets petits i petites no es van cansar de tirar carretilles. Alguns comentaris a peu de plaça deien que els diables menuts portaven unes 800 carretilles. Es van fer sentir i es van fer notar.

Una altra de les coses que van passar és que els pares, mares, avis, àvies, tiets i família tota van continuar fent de paparazzis dels diablets. Durant el pregó, Satanàs ja ho va dir amb la seva lucidesa demoníaca: no cal fer-los tantes fotos i vídeos! Però no ho podem evitar quan els veiem tan petits, macos i valents, voleiant espurnes i espetecs!

Per això un núvol de mòbils i càmeres, com ja és tradicional, va fer les primeres imatges de la Colla Infantil, davant el Pont de l’Oriol, tot just abans de començar l’Arribada Infantil. Seguidament l’acte va transcórrer sense incidents des de la placeta de Sant Antoni pel carrer Comerç, la plaça de la Font, el carrer Catalunya, Verge de la Riera, el carrer Major i fins arribar a la plaça de l’Església o Replà. Únicament un bomber va córrer una mica per apagar amb les mans enguantades un cartró que tapava una finestra d’una casa del carrer Verge de la Riera i que havia pres amb alguna espurna. Tot plegat, una anècdota sense més importància.

Els diables més petits amb bengales obrien la comitiva de l’Arribada Infantil, seguits pels més grandets tirant carretilles i la Batukamp, que també ha fet 10 anys, i que va omplir de bona percussió tot el recorregut i la mitja hora bona que es van cremar carretilles ininterrompudament a la plaça de l’Església.

En aquest espai gran i ampli, convenientment guiats i vigilats pels adults de la Colla de Diables, els diables petits i petites van gaudir moltíssim i s’ho van passar més que bé tirant carretilles, fins i tot els més agosarats d’entre els més petits de la colla van deixar de banda les bengales. Centenars de borgencs i borgenques van compartir aquesta alegria i il·lusió dels més petits, que van omplir la plaça d’espurnes i foc i que van ballar a la manera tradicional del ball de diables, alguns, mentre d’altres es marcaven un swish-swish maça en mà i sota el foc de les carretilles.

Quan ja ho havien cremat tot es va encendre el número 10 del pastís d’aniversari que va presidir l’escenari durant el pregó, i que estava col·locat davant del campanar. I per acabar, un breu però sorollós castell de focs d’artifici va tancar una gran i memorable Arribada Infantil.

Llegir 2727 vegades
Divendres, 07 Setembre 2018 08:34