El tiempo - Tutiempo.net

La Festa del Soci de la Gent Gran rememora els 25 anys de la primera junta de l’entitat

festasociAquest diumenge 15 de juliol ha estat un dels més calorosos del que portem d’estiu però això no ha estat obstacle perquè al vespre, quan ja ha refrescat una mica, unes 300 persones de l’Associació de la Gent Gran de les Borges del Camp s’han trobat a la pista del Centre Cultural Marinada per a celebrar la Festa del Soci, un berenar-sopar amb què l’entitat acomiada les activitats de tot el curs i desitja un feliç estiu als seus associats i associades.

Per aquest motiu, el berenar de la Gent Gran és una festa imprescindible des de fa ja molts anys en el calendari festiu del municipi, essent també una de les activitats que compta amb més participació. No endebades, l’Associació de Gent Gran és l’entitat més nombrosa del poble, quan a número de socis, conjuntament amb l’Associació de Dones.

A més dels socis i sòcies de l’entitat, al berenar també hi ha assistit gent gran de la residència d’avis, el Consistori en ple, encapçalat per l’alcalde, Joaquim Calatayud i el nou mossèn Albert Fortuny, de Cambrils, que provisionalment s’ocupa de la parròquia de l’Assumpta durant l’estiu, a l’espera que s’incorpori un nou mossèn d’origen veneçolà.

El berenar en realitat és gairebé un sopar complet, amb un pica pica amb gambes, coca d’espinacs, embotits, pa amb tomàquet i altres degustacions, seguides de postres i cafè que van servir una part de la junta de l’entitat i altres voluntaris i voluntàries.

Després de l’àpat, la presidenta de l’Associació de Gent Gran, Júlia Ciurana, i altres membres de la Junta Directiva, acompanyats per l’alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, van pujar a l’escenari del Centre Cultural Marinada i han homenatjar les persones que van formar la primera Junta Directiva de l’associació, que el mes de novembre farà 25 anys.

El primer president va ser Pere Salvador, acompanyat en aquella primera Junta per Eusebi Sedó, Zacaries Masip, Cándido Guinjoan, Joan Sans i Jesús Bages. El reconeixement el van recollir els seus familiars Teresa Cabré, Antonieta Sedó, Filo Guinjoan, Maria Riera Sans, Rosa M. Bages i Josep Masip. A més, la presidenta Júlia Ciurana també va tenir paraules d’agraïment per als expresidents de l’Associació de Gent Gran Ramon Playà i Enric Barberà.

La presidenta de l’Associació va continuar la seva intervenció reconeixent públicament la tasca dels seus companys de Junta Glòria Palancas, Teresina Grau, Jordi Moreno i Joaquim Lecina i va agrair la col·laboració de l’Ajuntament amb l’entitat, a més d’agrair a Miquel Morera els regals que aporta per a sortejar durant el ball que es realitza els diumenges.

Per tancar el torn de parlaments va intervenir l’alcalde de les Borges del Camp, Joaquim Calatayud, que va agrair la tasca que du a terme la Junta Directiva de l’Associació de Gent Gran. L’alcalde, a més, va aprofitar l’acte per anunciar que després d’una conversa que va tenir el passat dissabte, dia 14, amb el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest ha acceptat la invitació per presidir l’acte de l’Arribada del proper 7 de setembre i per a fer el parlament de benvinguda a la Mare de Déu de la Riera.

L’alcalde, que va arrencar aplaudiments dels assistents, va acabar el seu parlament exigint  l’alliberament immediat dels presos polítics, ja que les presons “estan pensades per a gent que comet delictes i no per tancar persones pel seu pensament i posicionament polític”, va dir. Calatayud va cloure la seva intervenció amb un fort i sentit “Visca les Borges i Visca la Llibertat”.

A continuació, l’Associació va repartir entre els assistents un obsequi de record de la trobada i, per tancar la festa, el grup de persones que assisteixen a les classes de ball dels dimecres van fer una breu exhibició, acompanyades d’una ballarina que va dirigir el grup, que va ballar bachata. Aquesta actuació va servir per obrir a tothom el ball ofert pel grup Costa Daurada, amb què es va cloure la festa.

Llegir 2521 vegades
Dilluns, 16 Juliol 2018 13:12