El tiempo - Tutiempo.net

L’Aplec sardanista recorda Salvador Daroca tot combinant diables, sardanes i batucada

43aplecCoincidint amb el darrer dissabte de primavera del 2018, aquest passat 16 de juny s’ha celebrat a l’ermita de les Borges del Camp el 43è Aplec de la Sardana Verge de la Riera, un acte que marca la proximitat de l’estiu i que compta amb un gran nombre de participants, sigui en la primera part de la trobada, que va iniciar-se a dos quarts de set, o bé en la part nocturna de la convocatòria.

L’Aplec de la Sardana va començar a celebrar-se a les Borges l’any 1975 per donar continuïtat a l’Aplec de la Muntanya que es va celebrar l’any anterior. Fins a 1998 es feia sempre el tercer diumenge de juny, però a partir d’aquell any es va passar al tercer dissabte de juny i es va convertir en un acte vespertí.

En aquesta ocasió, i amb la Cobla Reus Jove que hi va posar la música, la primera part de l’Aplec va iniciar-se amb la interpretació de vuit sardanes fins a les vuit del vespre, quan l’ermita de la Verge de la Riera va acollir la celebració d’una missa amb motiu de l’Aplec.

Després de l’acte religiós, l’Aplec es va reprendre a ritme de batucada i amb les carretilles dels diables infantils que hi van posar música i foc. Diables i Batukamp van finalitzar la seva actuació amb una foto conjunta a les escales de l’ermita mentre tothom es preparava per al sopar, que en aquesta ocasió va comptar amb 170 assistents.

Cal destacar que la Comissió Aplec de Sardanes, organitzadora de la trobada, va disposar d’una taula on, a banda del record commemoratiu, hi havia també un domàs reclamant la llibertat del presos polítics i el retorn dels exiliats.

Posteriorment, i cap a les onze de la nit, l’Aplec es va reprendre i, segons detalla el portal parroquialasssumpció.wixsite.com, durant aquesta segona part es van interpretat sardanes i balls vuitcentistes, a més de la sardana Recordant a Salvador Daroca, de Joan Andreu i Garriga, una peça dedicada a Salvador Daroca i Grau, gran sardanista i pare de Salvador Daroca i Ciurana, qui va traspassar el passat 1 d’abril. Salvador Daroca i Ciurana va ser entre 1979 i 1983 el primer alcalde de les Borges del Camp un cop restablerta la democràcia.

L’Aplec va finalitzar amb coc i cava i, cap a la una de la matinada, amb el Cant dels Adéus es va posar punt final a aquesta nova edició de la cita sardanista borgenca.

Llegir 331 vegades
Dilluns, 18 Juny 2018 09:39

Mitjà