El tiempo - Tutiempo.net

500 diables i 200 timbalers aquest dissabte en la VI Nit de Foc de les Borges del Camp

6NitDelFocEl proper 9 de juny tindrà lloc la VI Nit de Foc de les Borges del Camp que organitza cada dos anys la Colla de Diables del municipi, amb la col·laboració de l’Ajuntament, en la que prendran part 500 diables i 200 timbalers de 20 colles procedents d'arreu del Principat, el País Valencià (l'Alcúdia i Búrger), ses Illes (Palma i  Búger) i la Catalunya Nord (Prada de Coflent) per simbolitzar que "hi ha una llengua...i uns Països Catalans! I que si un dia ens els partiren posant fronteres per tot, la cultura d'eixa terra la duem gravada al cor!". La Nit de Foc començarà el dissabte a les 18.30 h amb un correfoc infantil amb 8 colles, que començarà al Passeig de l'Hort del Dasca i acabarà a la plaça de la Font.

A les 21.30 h s'iniciarà el Correfoc Major, que començarà també al Passeig de l'Hort del Dasca i finalitzarà a la plaça de l'Església, on a les 22.45 h tindrà lloc l'espectacle teatral "Renaixem" (amb versots, música i foc) i l'encesa final. La festa  seguirà a partir de les 12 de la nit amb el concert amb Auxili, Xavi Sarrià i DJ OGT, a la pista del Centre Cultural Marinada.   Les entrades anticipades per 6 euros es poden adquirir al bar restaurant 3d9 i a la botiga Batabat, ambdues de Reus, i a la Cooperativa de les Borges del Camp. El preu a la guixeta serà de 8 euros.
La VI Nit de Foc obrirà les activitats divendres 8 de juny, a les 10 de la nit,  amb una baixada de torxes en què una trentena de corredors encendran unes torxes a l'ermita de la Mare de Déu de la Riera i les baixarem fins al poble simbolitzant l'arribada del foc. Un cop arribin a la plaça de l'Església s'encendran 6 grans torxes, una per cada edició de la Nit del Foc i com a recordatori també dels pilars en què se sosté: història, cultura, tradició, rauxa, poble i país.

Llegir 3490 vegades
Dimarts, 05 Juny 2018 18:48