El tiempo - Tutiempo.net

Espectacular Carnaval a Les Borges amb 9 colles i més de 200 participants

carnaval2018Malgrat la baixada de temperatures, el sol de la tarda va acompanyar l’espectacular rua de carnaval de les Borges, en la que van prendre part més de 200 participants distribuïts en 9 colles, sense comptar les persones de totes les edats que també es van disfressar i van participar del seguici.

 

La música, les ganes de passar-ho bé i la festa va acompanyar el Carnaval borgenc des del mateix moment que les colles es van començar a concentrar al passeig de l’Hort del Dasca, des d’on va sortir la rua.

La primera, els Minimicks, va aplegar un nombrós grups de nens i nenes del poble, disfressades elles de Mickie i ells de la seva inseparable Minnie, que no van parar de tirar confeti i ruixar tothom amb esprais de colors.

Els seguien els Kensbuskin, disfressats de l’entranyable personatge del Barri Sèsam, Coco i les seves galetes preferides, llestes per a ser “devorades”.

A continuació, els Desmanegats van lluir uns lluents verds i blaus de paons reials en la seva disfressa, mentre que una de les caracteritzacions més elaborades i admirades van ser les cigonyes de la colla Passats de Voltes, que anaven arribant de Paris ben carregades.

La colla més nombrosa, la dels Collonuts, va fer molt fàcil trobar el famós personatge Wally, ja que tots i totes hi anaven disfressats, i no van parar de ballar durant tot el trajecte i fins al final de la festa, ja en acabar el ball de tarda.

La colla més familiar va ser la Club Super 3, amb els petits disfressats de l’estimat Mic (toca’m el melic!) i els grans ben caracteritzats del seu bon amic 5 segons.

Una altra de les disfresses més elaborades la van lluir la colla Barrumballa, amb els seus participants caracteritzats de pollets sortint de l’ou, més uns espectaculars gall i gallina amb el seu petit pollet. 

Un bon grup de jovent del poble es va aplegar al voltant de la colla Els Embriagats, disfressats de jugadors de futbol americà i amb dos carros ben equipats per portar tots els estris necessaris per a la festa.

La colla més irreverent, sens dubte, va ser la Som Així, amb el seu particular altar i la seva visió de personatges religiosos com capellans i monges, més marxosos i descarats que els reals.

La música, la festa i l’alegria de les colles es va passejar pels carrers del nucli antic (Verge de Montserrat, camí de la Creueta, Verge de la Riera, Major, plaça de l’Església, Jacint Verdaguer, Catalunya, plaça de la Font, camí de Reus) fins arribar a la Sala Polivalent, on ja els esperaven els Stresband per fer-los ballar i lluir-se davant del jurat que havia de decidir els premis.

La decisió del jurat va ser la següent:

Premi a la millor comparsa:
1r. Colla Els Collonuts
2n. Colla Som Així
3r. Colla Els Embriagats
 
Premi a la millor carrossa:
1r. Colla Passats de Voltes
2n. Colla Barrumballa
3r. Colla Els Desmanegats
 
Premi a la millor colla reduïda:
1r. Colla Kensbuskin
2n. Colla Club Super 3
 
Premi a la millor parella que anava disfressada de Borratxos
Premi a la disfressa més original: a una família de Pallassos
Premi a la millor disfressa: a la caracterització d’Úrsula (la bruixa de la Sirenita)

Les participants més joves del Carnaval borgenc va ser la Júlia Miralles Font d’un mes d’edat que anava amb la colla del Cub Super 3 i la Montsant Piazuelo Pàmies, de 4 mesos, disfressada de crispetes amb els seus pares, que en feien de venedors.

La festa va seguir ben animada, amb confeti arreu fins la parada pel sopar de colles, amb més de 150 participants, i que van continuar ben engrescades amb el ball de nit.

El Carnaval borgenc va posar el punt i final diumenge al vespre amb el ball especial organitzat per l’Associació de Gent Gran.

Veure fotos

Llegir 2121 vegades
Dilluns, 05 Febrer 2018 09:28