Ets aquí:Inici»Alumnes de l’INS Fontanelles i el regidor Altès treballen amb un objectiu: ‘Net tot és millor’

Agenda  

Recollida de Voluminosos i Olis
Dijous 27 abril, 12:00

Donació de Sang
Divendres 5 Maig, 17:30

XXX Pelegrinatge a Montserrat
Diumenge 14 Maig (Tot el dia)

   

Webcam  

Webcam

   

L'aigua de les Borges  

laboratori

   

botoaltaveu

   

Dilluns, 03 abril 2017 12:36

Alumnes de l’INS Fontanelles i el regidor Altès treballen amb un objectiu: ‘Net tot és millor’

IESUn total de 24 alumnes de Les Borges del Camp de l’Institut Fontanelles han participat durant el primer trimestre de 2017 en una acció de servei comunitari i voluntariat promoguda per la Generalitat i que ha rebut el suport tant de l’Institut com de l’ajuntament borgenc. En aquest sentit, el regidor d’Ensenyament i Esports, Josep Altès, ha coordinat dos dels tres grups que s’han format al municipi.

Un d’aquests grups ha treballat en tasques de neteja sota el lema ‘Net tot és millor’, l’altre grup s’ha ocupat de difondre els avantatges de reciclar correctament la brossa i un tercer grup ha dirigit la seva activitat a donar suport a l’Escola Rocabruna. Cada un d’aquests grups estava integrat per 8 alumnes de 3r d’ESO.

Els grups dedicats a la difusió del reciclatge i a la neteja han rebut 6 hores de formació teòrica i han dedicat quatre hores als exercicis pràctics. El primer grup va decidir difondre 120 enquestes per obtenir informació dels hàbits de reciclatge dels borgencs i les borgenques i, a partir de les respostes obtingudes, els alumnes participants en aquesta acció van informar als ciutadans dels avantatges de reciclar: des de la millora mediambiental que comporta fins a les bonificacions que el municipi pot obtenir en la taxa d’escombraries si el reciclatge es fa, en conjunt, de forma adequada.

D’altra banda, el passat 25 de març, un altre dels grups participants va dur a terme una acció de neteja de tota mena de deixalles en algunes zones del poble com és el cas del llac del Recer, els voltants de l’estació, darrera l’escola i en altres indrets que, al quedar més allunyats dels llocs més habituals acumulen més brutícia i deixalles de les que hi hauria d’haver. Restes de vidre, paper, plàstics, excrements, cartró, envasos i altres elements van anar omplint les bosses dels voluntaris. ‘Net tot és millor’ és el lema que va inspirar aquesta acció, que l’any vinent tindrà continuïtat, segons ha explicat el regidor Altés, qui remarca la necessitat de no embrutar per tal d’assolir un objectiu compartit: ‘Net tot és millor’.

   
   

bototrans

   

bototramits

   
botoetauler
   

botowarnapp

   

botofesta

     

  boto biblio

     

  botoplanol

     

  botocomercos

     

  ami

     

  Bàner VXLrecursosifalca 250x90

     

  Amb la col·laboració de :

   diputacio

     
  Catalan Arabic Basque English French Galician Italian Spanish