Ets aquí:Inici»Notí­cies»Notí­cies arxivades»Prevenció i tractament de la processionària

Agenda  

Donació de Sang
Divendres 5 Maig, 17:30

XXX Pelegrinatge a Montserrat
Diumenge 14 Maig (Tot el dia)

Recollida de Voluminosos i Olis
Dijous 25 Maig, 12:00

   

Webcam  

Webcam

   

L'aigua de les Borges  

laboratori

   

botoaltaveu

   

Dimecres, 15 Febrer 2017 09:56

Prevenció i tractament de la processionària

orugaQuè és la processionària del pi: És un insecte propi de la zona mediterrània que afecta els pins ja que s’alimenta de les seves fulles, i afecta les persones i animals perquè produeix urticàries i greus afeccions al·lèrgiques, podent arribar a esdevenir una plaga de caràcter cíclic difícil d’eradicar.

Aquests insectes hi són sempre, però és a la primavera quan les erugues baixen dels seus nius als pins i recorren el sòl buscant un lloc on soterrar-se, i és en aquest moment quan entren en contacte amb les persones provocant irritacions, picor, al·lèrgies, inflamació localitzada, ... degut a la substància tòxica que alliberen. En el cas de les mascotes el risc és molt important perquè si les toquen poden patir greus lesions o fins i tot la mort.

piQuè fa l’Ajuntament per controlar aquesta plaga: Atesa la importància de la prevenció, l’Ajuntament cada any porta a terme tractaments específics, durant l’hivern, quan encara les erugues són dins la bossa, per tal d’evitar que baixin dels pins i ja no sigui possible actuar. Aquest tractament es porta a terme a tots els arbres situats a les zones verdes públiques i vies públiques urbanes en general.

Què poden fer les persones que tenen jardí: Si hi ha pins i aquests estan afectats per la plaga, és important que actuïn sense dilació. Hi ha diferents formes d’actuar: retirar i cremar les bosses (entre novembre i desembre) o polvoritzar amb insecticides, aquest tractament es pot fer durant tot l’ hivern, però és important que es faci abans les erugues no baixin cap al terra.

Què fer en cas d’irritació: Si l’afectació és important cal rebre atenció mèdica d’urgència i si l’afectat és un animal domèstic cal portar-lo al veterinari. Si hi ha poca afectació o mentre no es rep l’atenció indicada és pot fer el següent: rentar bé la zona afectada amb aigua o amb sèrum fisiològic; no s’ha de fregar en cap cas la zona afectada ja que això agreujaria la irritació degut a que els pels urticants es dispersen i alliberen més toxina.

Més informació: A la web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

   
   

bototrans

   

bototramits

   
botoetauler
   

botowarnapp

   

botofesta

     

  boto biblio

     

  botoplanol

     

  botocomercos

     

  ami

     

  Bàner VXLrecursosifalca 250x90

     

  Amb la col·laboració de :

   diputacio

     
  Catalan Arabic Basque English French Galician Italian Spanish