Ets aquí:Inici»Festes»Nadal
Nadal

Nadal

 

Festa a la Residència

 vells1

 

El cicle nadalenc comença amb la festa de la Vellesa on s'apleguen els socis protectors i personal de la Casa de la Vila entorn dels i les residents, celebrant una entranyable trobada nadalenca.

 

El pessebre al Gallicant

El pessebre al  Gallicant

 

El diumenge abans de Nadal, i des del 1972, s'organitza una excursió que puja fins a Arbolí i el puig de Gallicant on es col·loca un diorama i s'hi celebra l'Eucaristia o es llegeixen lectures bíbliques adients amb el corresponent cant de nadales.

Tot seguit dinar de germanor al lloc rònec de Gallicant.

Nadal
Tió de Nadal

 

 

Missa del Gall a la vigília i, al migdia, Ofici Solemne per a celebrar el naixement del fill de Déu. Acabada la Missa, al Replà, la mainada de la vila fa cagar el Tió. El tradicional dinar de Nadal, amb cava i torrons...

 

 

Pastorets
pastor1

 

 

Al cap al tard de la diada, a la Sala Parroquial, des de la dècada de 1940 fins al canvi de segle, es conservà la tradició de fer la representació teatral dels típics Pastorets. Des del 2001 es representa un diumenge de les diades nadalenques.
Sant Esteve
Sant Esteve

 

 

Visita als pessebres que s'han presentat a concurs i fallo del jurat. Al capvespre, Concert de Sant Esteve.

 

L'Home dels Nassos
L'home dels nassos

 

 

A migdia o al cap al tard del dia 31 de desembre, se surt a rebre l'Home dels Nassos: actualment un cap gros, donat per la revista local La Borja l'any 2000, amb una pronunciada nàpia. La nit de Cap d'Any s'acostuma a celebrar un sopar-revetlla.

 

Cap d'Any
patge1

 

 

Per cap d'any o el diumenge abans, a la sortida de Missa Major, es rep el Patge de SS. MM. els Reis Mags d'Orient, que arriba enmig d'un ambient de joia per a recollir les il·lusionades cartes dels infants de la vila. I s'aprofita per a repartir els premis del Concurs de Pessebres.

 

 

Diada de Reis
Diada de Reis

 

A la vigília, té lloc l'arribada de la caravana dels Reis Mags d'Orient, que entren a la vila per l'avinguda de la Sra. Magdalena Martorell, on comencen a tirar caramels a cor que vols. La cavalcada arriba a la plaça de l'Església i dirigeixen la paraula als infants de totes les edats. S'entra a l'església on, després d'adorar l'Infant Jesús, es reparteix alguns dels regals que porten.