El tiempo - Tutiempo.net

Sant Jordi obre la porta a la Primavera Cultural i a la segona Mostra d’Entitats

Sant Jordi 2019 Les Borges del CampLa celebració de Sant Jordi durant tot el dimarts 23 d’abril al passeig de l’Hort del Dasca ha obert la porta a la Primavera Cultural borgenca i a la celebració de la segona Mostra d’Entitats, diumenge vinent, dia 28, a la pista del Centre Cultural Marinada.

Tot i que sobretot a primeres hores del matí va planar la possibilitat que la pluja acabés deslluint la commemoració de Sant Jordi, finalment els llibres i les roses van triomfar i el temps es va mantenir estable, a primeres hores més núvol però poc a poc amb el sol com a gran protagonista.

Llibres, roses, expressions de cultura, d’estimació i també de reivindicació política a causa de l’anòmala situació que viu el país i per la proximitat de les cites electorals del 28 d’abril i del 26 de maig es van citar al passeig de l’Hort del Dasca on durant tot el dia hi va haver borgencs i borgenques interessats en els llibres i en les roses, enguany amb predomini de les grogues i de les tradicionals amb el seu color roig intens.

A la tarda, la pista del Centre Cultural Marinada va acollir un espectacle infantil que va representar la llegenda de Sant Jordi amb cançons, participació de nens i nenes i amb un drac ferotge que finalment acaba fent-se amic del cavaller Sant Jordi i de la princesa, tot i que de primer tenia ben atemorits tots els ciutadans i ciutadanes de les Borges.

Posteriorment, la sala noble del Centre Cultural Marinada va ser l’escenari de ‘Narració i poesia comentades’, una lectura de diversos fragments literaris a càrrec dels Clubs de Lectura de les Borges del Camp.

Tant l’espectacle infantil com aquest segon acte cultural van ser seguits amb interès per molts nens i nenes, en el primer cas, i per una sala plena en el cas de la lectura compartida.

Durant tota la setmana s’aniran succeint les convocatòries culturals – podeu consultar el programa d’actes - entre les que destaca ben especialment la segona edició de la Mostra d’Entitats, que se celebrarà diumenge 28 i que espera repetir l’èxit aclaparador de la primera edició.

Llegir 9329 vegades
Dimecres, 24 abril 2019 09:10