El tiempo - Tutiempo.net

Jornada de portes obertes a la nova depuradora de les Borges del Camp

26L’Ajuntament de les Borges del Camp i l’empresa comarcal Comaigua han organitzat una jornada de portes obertes a la nova depuradora de les Borges, que va ser inaugurada el passat 25 de gener pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i per l’alcalde borgenc, Joaquim Calatayud.

 

 

 

La jornada de portes obertes se celebrarà aquest dissabte, 2 de març, entre les deu del matí i la una del migdia. Les persones interessades en conèixer aquest nou equipament seran rebudes per personal de Comaigua que els acompanyaran durant la visita i els donaran a conèixer les característiques d’aquest equipament.

28La nova depuradora, que ja és a ple rendiment i que gestiona Comaigua, està situada al marge esquerra de la riera d’Alforja, al camí Coll del Boc. La seva construcció va iniciar-se l’any 2009, però degut a diversos problemes les obres no s’han acabat fins 10 anys després. La depuradora té capacitat per tractar 904,5 metres cúbics/dia mitjançant un tractament biològic amb aireació perllongada.

Cal recordar que, abans de la construcció i posta en marxa de la depuradora, i a causa dels abocaments que el municipi de les Borges feia a la riera, la Plataforma El Freixe va presentar una denúncia per delicte ecològic contra l’alcalde del municipi, Joaquim Calatayud. El judici contra l’alcalde borgenc es va celebrar el mes d’octubre de 2016, però la sentència, que va ser absolutòria, no va ser dictada fins el mes de març de 2018. La Plataforma El Freixe ha recorregut l’absolució de Calatayud, però l’Audiència Provincial de Tarragona ha considerat que la sentència, redactada per una jutgessa que va marxar de Reus per anar a una altra destinació, està mal feta.

Per aquest motiu, l’Audiència Provincial ha anul·lat la sentència i ha instat la persona titular del Jutjat número 1 de Reus, que fins ara no havia tingut cap relació amb el cas, a que la refaci.

Per aquest cas, l’alcalde de les Borges, Joaquim Calatayud, afronta una petició d’inhabilitació d’un any i mig, multa de 3.600 euros i 10 mesos de presó.

Llegir 8971 vegades
Dijous, 28 Febrer 2019 09:39