El tiempo - Tutiempo.net

Felicitats a les Maria Riera i a les Riera en el dia central de la Festa Major

p1cn8u7qlgenjmjh19j91vg09rm4Moltes Maria Riera i moltes Riera van començar a rebre felicitacions per la seva onomàstica pocs minuts després de les dotze de la nit durant el besamans a la Mare de Déu. Era el preludi del dia 8 de setembre, el dia de les Mare de Déu Trobades i el dia central més tradicional i amb més protagonisme dels actes religiosos del programa de la Festa Major de les Borges del Camp.

La Missa a partir de les 12 del migdia, amb el cant de la Missa Pontificalis de Lorenzo Perosi interpretat pel Cor Parroquial, és un dels actes centrals en honor a la Mare de Déu de la Riera, la imatge de la qual presideix la nau central de l’església de l’Assumpta. Concelebrada per vuit capellans, entre ells mossèn Joan Àguila, mossèn Albert Fortuny, responsable provisional de la parròquia, i Eduardo Angulo, el nou mossèn. L’ofici, amb l’esglèsia plena, va comptar amb l’assistència d’una àmplia representació del Consistori borgenc.

Acabat l’ofici religiós, pocs minuts després de dos quarts de dues del migdia, l’envelat va acollir la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Reus Jove. Els incondicionals borgencs i borgenques de la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan no van desaprofitar l’oportunitat de participar en aquesta ballada de la Festa Major abans d’anar a dinar, mentre d’altres optaven per a fer el vermut al bar de l’envelat o al passeig de l’Hort del Dasca amb totes les taules plenes dels dos establiments que hi donen servei.

El protagonisme religiós de la Festa va continuar a partir de dos quarts de set de la tarda, quan l’Església va acollir el Cant de Vespres i, tot seguit, un gran nombre de borgencs i borgenques van acompanyar la Mare de Déu en processó pels carrers centrals del poble, amb el Consistori tancant la comitiva al darrere de la imatge de la patrona.

A la plaça de la Font va tenir lloc un dels moments més emotius per a molts borgencs i borgenques, com és el cant de la Salve Regina a càrrec del Cor Parroquial. Després va continuar la processó fins a retornar a l’església i finalitzar així els principals actes religiosos del programa festiu en honor de la Mare de Déu de la Riera. Mossèn Albert Fortuny va agrair a totes les persones que col·laboren amb la parròquia la seva aportació i va desitjar a tothom una bona Festa Major. El besamans va cloure aquest acte.

Posteriorment, pocs minuts després de les vuit del vespre, les cadires de l’envelat eren plenes per escoltar el tradicional concert de Festa Major, que en aquesta ocasió ha anat a càrrec de l’orquestra Costablanca. 12 músics sobre l’escenari, amb 1 veu masculina i 2 veus femenines, que han començat el seu repertori amb peces líriques, temes de conegudes obres musicals i del cinema (com el Fantasma de l’Òpera o Cabaret), entre d’altres. La Costablanca, amb un escenari imponent, compta amb secció de vents, percusió, organista, guitarra i contrabaix i amb una gran posada en escena que impressiona pel nombre de músics i perquè una part de l’escenari és més elevat, donant impressió de grandiositat.

La Costablanca, després del concert de nit, va ser també l’encarregada, a partir de dos quarts de dotze de la nit, de pujar de nou a l’escenari per amenitzar el tradicional ball de nit amb temes bailables de diverses èpoques, tots molt coneguts, que va allargar la festa fins entrada la matinada.

Llegir 5855 vegades
Dijous, 13 Setembre 2018 09:42